Veszprém, História Kert

Veszprém, História Kert

  • Leírás

Program:
2012. június 15. péntek
18:00 - 18:50 Mr Privati (Kárpáti József, Weszely János, Román Péter
19:10 - 20:00 Kutya Vacsorája (Varga Livius, Gerdesits Ferenc, Köles István Jr., Varga Laca, Nemes Zoltán, Kovács Geri)
20:20 - 21:10 Üllői Úti Fuck (Gerdesits Ferenc, Szántó Gábor, Phillipp László, Vastag Gábor, Farkas Zoltán)
21:30 - 23:20 Quimby (Kiss Tibor, Varga Livius, Gerdesits Ferenc, Kárpáti József, Mikuli Ferenc, Balanyi Szilárd)

2012. június 16. szombat
18:30 - 19:20 Szilárd (Balanyi Szilárd, Gerdesits Ferenc, Galambos Dorina, Jamie Winchester, Vastag Gábor, Giret Gábor)
19:40 - 20:30 Marlboro Man (Gerdesits Ferenc, Mayer Norbert, Mezei András, Selmeci Basztard Péter, Szántó Gábor, Vastag Gábor)
21:00 - 21:40 Óriás (Nagy Dávid, Hortobágyi László, Örményi Ákos, Egyedi Péter)
22:00 - 00:00 Braindogs (Kiss Tibor, Varga Livius, Ian Siegal, Ripoff Raskolnikov, Frenk, Varga Laca, Nagy Szabolcs)

A programok június 15-én, pénteken 18 órától veszik kezdetüket, amikor is Mr. Privati, Kárpáti Józsefnek a Quimby trombitásának formációja lép színpadra, zenésztársai ebben a felállásban Weszely János és Román Péter.

Majd Őket követi egy nagyon rövid, mindössze 20 perces technikai átállás után a Kutya Vacsorája, Varga Líviusszal a Quimby ütőhangszeres-mindenes-dumagépével, zenésztársai Köles István Jr., Gerdesits Ferenc, Varga Laca, Nemes Zoltán, Kovács Geri. Líviusz komoly, kipróbált muzsikusokból álló kollektívát toborzott maga köré, mely kollektíva színpadon tökéletes zenekarként funkcionál. A zenekar tagjai a rock, az alternatív rock, a soul, a jazz és a népzene világából érkeztek és ez az érdekes elegy érzékelhető a Kutya Vacsorája zenéjében mindmáig. A Kutya Vacsorája amúgy nem könnyű ügy azok számára, akik szeretik az egydimenziós dolgokat - és ekképpen persze nagyszerű élvezet azoknak, akik bírják a színes, ellentétes hangulatokban bővelkedő, stíluskavalkád-jellegű, bogozni- és megélnivaló zenét. A ritmusok felől a hiphop és triphop, a gitárhangok és az elektronika felől a totál experimentália, a Radiohead, a Massive Attack, a poszt-rock, Líviusz éneke és dumái felől az egyszemélyes humor, a kávéházi stand-up comedy, a hiphop, a ragga, a Quimbyből ismert "liviusos" "sanzonhoz dumálok, történetet mesélek", és a blues. Aztán ha még ez sem elég, akkor jöhet még egy kis soul, egy kis filmzene-hangulat, felbukkannak dzsesszes elemek, míg az egész felett végig ott kísért a vegytiszta rock&roll és így tovább, és így tovább.
Következőnek az Üllői Úti Fuck áll színpadra és ül be a dobok mögé Gerdesits Ferenc a Quimby dobosa. Rajta kívül még Szántó Gábor, Phillipp László, Vastag Gábor és Farkas Zoltán muzsikál ebben a formációban. A zenekar a Kispál és a Borzzal egy időben és hasonló zenei világ bűvöletében indult, de később is voltak átfedési pontjaik a pécsi csapattal. Fekszik című anyaguk egy időben született a pécsiek Ül albumával, Esküvő című slágerüket a mai napig sokan Kispál és a Borz dalnak hiszik. Ez a mai napig felejthetetlen koncertélmény várható a srácok előadásában.

Majd a nap zárásaként begördül az "Anyazenekar" a 2011-ben húsz éves Quimby, hazánk egyik legnépszerűbb zenekara, a fesztiválok állandó nagyszínpados fellépője, klubkoncertjei, színházas fellépései egyaránt eseményszámba mennek. Olyan formáció amelynek lemezeire, zenéire és - ami legalább ennyire fontos - szövegeire nem lehet nem odafigyelni. A Quimby két évtizedes pályafutása alatt kilenc albumot jelentetett meg - ezek közül kettő, az Ékszerelmére és a Kilégzés az év albuma díját nyerte el. A zenekar lemezei többpetéjű ikrek - a szülők azonosak, ám az utódok csak részben hasonlítanak egymásra. Ha az érzékek felől közelítünk: lemezről lemezre más ízek, más zamatok, más fűszerezés, némileg más erők, más vektorok - de ugyanaz az érzékenység és energia. Az együttes a szigorúan vett könnyűzenei vizeken túl is kalandozik, s bátran megy a horizont mögé, a zene és más művészeti ágak határterületire.

Ezzel az első nap végéhez is értünk, gondolva azokra a városlakokra is, akik nem jönnek el a Quimby hétvégére, a megértésükkel nem visszaélve, biztosítsuk az ő nyugalmukhoz és pihenésükhöz is a feltételeket.
A második nap elsőként Szilárd a Quimby billentyűse lép fel. Aki 2002-es első önálló lemeze óta egyre népszerűbb szólóelőadó, finom, dallamos és intelligens popzenéjével üde hangot képvisel a magyar könnyűzenében. És akik segítenek neki ebben Gerdesits Ferenc, Jamie Winchester, Galambos Dorina, Vastag Gábor és Giret Gábor.
Szilárdot a Marlboro Man zenekar váltja a színpadon, melynek oszlopos tagja Gerdesits Ferenc a Quimby dobosa, akire nagy szerep hárul ezen a rendezvényen, hiszen szinte végig dobolja majd ezt a két napot. Zenésztársai ebben a zenekarban Mayer Norbert, Mezei András, Selmeci Basztard Péter, Szántó Gábor és Vastag Gábor. A zenekar 1991-ben alakult. Könnyed, igényes rock zene, meglepő szövegekkel.
Következik az Óriás, ami első ránézésre kakukktojásnak tűnhet, de Nagy Dávid az együttes kiváló dobosa, a Quimby stábjának oszlopos tagja. Az utóbbi időkben pedig nincs olyan Quimby koncert ahol Dávid ne jelenne meg a színpadon, valahol Líviusz háta mögül kitekintve, fergeteges érzékiségű, másod-ütőhangszeres poszton.

Majd a két nap zárásaként egy igazi csemege a Braindogs pezsdíti a hangulatot. A zenekar egyszeri tisztelgésként indult, Tom Waits születésnapján léptek fel először. A koncertnek viszont olyan elsöprő sikere volt, mind a közönség - mind a résztvevők oldaláról, hogy évente megismétlésre került. A tagok egytől-egyig komoly tisztelői a mesternek és ami kiemeli ezt a produkciót a többi tribute band közül az az, hogy a résztvevők nagy része saját jogán is hasonló kvalitású dalszerző-előadó. A londoni Ian Siegal-t többen a legtehetségesebb fehér soul-blues énekesként tartják számon, maga Tom Waits is elismerőleg nyilatkozott róla az egyik lemeze kapcsán, ami kezei közé került. A grazi Ripoff Raskolnikov több mint húsz éve visszatérő vendége a hazai színpadoknak, egyike közép Európa legjobb dalszerzőinek. Kiss Tibor és Varga Líviusz a Quimby szerzőpárosaként tette le a névjegyét, míg a dobos-énekes Frenk második szóló lemezén is túl van. A zongorista Nagy Szabolcs személyében jó eséllyel a legjobb hazai blues zongoristát tisztelhetjük.

Akik eljönnek erre a rendezvényre, egy olyan élménnyel gazdagodhatnak, amely nem biztos, hogy még egyszer így, ebben a formában létrejön. A nyolc csapat külön-külön színpadképet és kizárólag erre az estére kitalált műsort hoz Veszprémbe.

12 éves korig a rendezvény ingyenesen látogatható.

Esőhelyszín: Veszprém Aréna (Veszprém, Külső-kádártai út).

Találatok szűrése
Időpont
Szűrés
Az Ön által megadott szűrési feltételek alapján nincs találat a keresésre.