Bejelentkezés
Regisztráció
24. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál

24. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál

  • Leírás

A Szeged IGF Magyarország legrégebben működő és egyben az egyik legjelentősebb gitáreseménye, mely a gitár kiváló művészeit és színes programokat hoz el a világ minden tájáról. A rendezvény az alábbi kategóriákban nyújt kikapcsolódást, izgalmat vagy épp hasznos információt:
- Szórakozást nyújt a gitárzene széles látókörű rajongóinak, melynek csak a képzelet szab határt. A legkülönfélébb zenei stílusokban, lehet az klasszikus, világ- vagy könnyűzene és meglepő kombinációkban más művészeti ágakkal. Ezen események helyszínei koncerttermek, bárok, templomok vagy épp az otthoni kényelmes fotel, az élő internetes közvetítéseknek köszönhetően.
- Interaktív gitároktatás minden korosztályban, nemzetközileg elismert művészektől.
- Kapcsolatépítési lehetőséget biztosítunk, workshopokat rendezünk kíváncsi szakembereknek, zenekedvelőknek (zenészek, menedzserek, fesztivál promóterek, zenei intézetek vezetői, producerek, zenei újságírók).
A Szeged IGF büszke rá, hogy a fesztivál első éveitől kezdve teltházas koncertekkel és jelentős média érdeklődést generálva tudott hozzájárulni a klasszikus gitár népszerűsítéséhez Magyarországon. A fesztivált Pavlovits Dávid, gitárművész-zeneszerző alapította 1999-ben. Ő maga több, mint 30 országban lépett fel, olyan kultikus helyeket megjárva, mint New Yorkban a Carnegie Hall, illetve Montreal, Moszkva, Ankara, Sanghaj. A Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának docenseként az ország egyik legnépszerűbb és legsikeresebb klasszikus gitár közösségét fogja össze. A Virtuózok komolyzenei tehetségkutató győztesei közül többen is az ő tanítványai voltak. A Szeged IGF erős szakmai háttérrel, ösztöndíj programokkal és a fesztivál keretében szervezett fellépési lehetőségekkel támogatja a fiatal sztárokat. Megalapításával a cél nem csak egy hosszantartó tradíció megalkotása volt, hanem az is, hogy nemzetközileg elismert sztárokat hozzon a Szegeden és környezetében élő közönségnek. Az évek során összesen öt kontinens, harmincegy országából hívtunk meg neves művészeket.

Találatok szűrése
Időpont
Szűrés
Az Ön által megadott szűrési feltételek alapján nincs találat a keresésre.